Industri nyheter

Hva er forskjellen mellom medisinske masker, sykepleiemasker, kirurgiske masker og ikke-kirurgiske masker?

2020-05-11
Med utbredelsen av ny coronavirus lungebetennelse de siste dagene, har det vært tilfeller av ny coronavirus lungebetennelsesinfeksjon mange steder. Med ankomsten av det kinesiske nyttåret og økningen i befolkningsbevegelser er det mer sannsynlig å forårsake spredning av dette viruset.
I nyhetene 1 + 1 i går har akademikeren Zhong Nanshan tydelig påpekt at denne nye coronavirus-lungebetennelsen kan overføres fra person til person, det vil si at den kan spres gjennom luftveiene. Han foreslo også at folk bruker medisinske kirurgiske masker på overfylte steder for å forhindre infeksjoner.
Så i dag, uansett online eller utenfor apotek, er masker utsolgt mange steder. Men det er fremdeles mange som ikke vet hva slags maske som skal brukes. Det er tross alt engangsmedisinske masker, papirmasker, bomullsmasker, aktivkullsmasker, etc., som mange ikke kan fortelle.

Som faget spør, hva er forskjellen mellom medisinske masker, ammemasker, kirurgiske masker og ikke-kirurgiske masker?



Det er faktisk ikke så mange typer masker på sykehus, vanligvis bare medisinsk engangsmasker, medisinsk kirurgiske masker og medisinske beskyttelsesmasker. Så hvordan skiller du mellom engangsmedisinske masker, medisinske kirurgiske masker og medisinske beskyttelsesmasker? Hvilken rolle spiller de hver?

1. Skill fra emballasjen
Generelt har disse tre maskene forskjellige tekniske standarder. Den "engangsmedisinske masken" er (YY / T0969-2013), og den "medisinske kirurgiske masken" er (YY0469-2011). Den "medisinske beskyttelsesmasken" er (GB19038-2010). Du kan bedømme hvilken type maske produktet tilhører ved å sjekke utførelsesstandardene som er merket på produktets ytteremballasje, og de respektive navnene vil bli skrevet på emballasjen.
2. Ulike maskeformer:
Engangsmedisinske masker og medisinske kirurgiske masker er rektangulære i formen, med øreinnpakninger og stropper. De aller fleste medisinske beskyttelsesmasker er andfakturert, noe som er en god skille.
3. Ytelsen er annerledes:
Disse tre typene masker kan filtrere bakterier, men de er forskjellige i vannresistens og partikkelfiltreringseffektivitet. For det første har engangsmedisinske masker ikke ytelseskrav for både vannresistens og partikkelfiltreringseffektivitet, mens medisinsk kirurgiske masker og medisinske beskyttelsesmasker har krav. For det andre er den vanntette ytelsen til medisinske kirurgiske masker høyere enn medisinske beskyttelsesmasker, noe som kan forhindre infeksjon av leger forårsaket av sprut av blod og kroppsvæsker som genereres under operasjonen.
Endelig må medisinske beskyttelsesmasker også ha hovedfunksjonene til kirurgiske masker, inkludert bakteriefiltreringseffektivitet og funksjonen til å blokkere væskesprut med trykk, samt åndedrettsvern, det vil si for å beskytte brukerens pustesikkerhet. Videre er partikkelfiltreringseffektiviteten til medisinske beskyttelsesmasker høyere enn den for medisinske kirurgiske masker.
Hva gjør hver av disse tre maskene?
For det første er engangsmedisinske masker bare egnet for å blokkere forurensninger som pustes ut av operatørens munn og nesehule under generell diagnose og behandlingsoperasjoner, det vil si at når det ikke er noen invasiv operasjon, bruker klinisk sykehuspersonell generelt slike masker på jobb. Kan i utgangspunktet møte behovene til våre vanlige mennesker.
For det andre er medisinske kirurgiske masker egnet for bruk under operasjoner, laserbehandling, isolasjon og tannlege eller andre medisinske operasjoner, samt luftbårne eller dråpebårne sykdommer eller bruk fordi de har god vanntett ytelse og partikkelfiltreringseffektivitet; de brukes hovedsakelig for å møte sykehusets driftspersonell.
Medisinske beskyttelsesmasker har god partikkelfiltreringseffektivitet og kan effektivt filtrere virus, så de er egnet for yrkesbeskyttelse når medisinsk personell blir utsatt for pasienter med luftbårne og dråpebårne sykdommer eller når de er i kontakt med smittsomme mikroorganismer.
For å forebygge denne nye coronavirus lungebetennelsen, hvilken maske skal jeg velge?
Fra intervjuet med akademikeren Zhong Nanshan har det faktisk blitt forklart at for å forhindre den nye coronavirus-lungebetennelsen, er det bare medisinsk kirurgiske masker som må brukes i dagliglivet, og det er ikke nødvendig å bruke medisinske beskyttelsesmasker. Hvis du er i kontakt med en pasient som har blitt smittet med den nye coronavirus-lungebetennelsen, må du bruke en medisinsk beskyttelsesmaske, for eksempel en N95-maske.